Семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Бобровицького та Козелецького районів

29 квітня 2015 року в Деснянській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Бобровицького та Козелецького районів із національно-патріотичного виховання, де були присутні батьки учнів, випускники школи -військовослужбовці зони АТО та громадськість.

Члени військового гуртка «Зірниця» на чолі із його керівником, вчителем предмета «Захист Вітчизни», полковником запасу Коновалом М.С. продемонстрували вміння та навички майбутніх воїнів – стройову підготовку, розбирання (збирання) зброї на швидкість із відкритими та заплющеними очима. За лічені хвилини гуртківці одягали ЗЗК, змагалися в естафеті, міряючись силою, перетягували канат, а після підведення підсумків пригостили гостей смачною солдатською кашею, яку приготували військовослужбовці, шефи школи – військова частина 169 НЦ.

В цей же час частина гостей відвідала виховну годину «Вишивка – оберіг українського народу», яку провела вчитель світової літератури Галепа Л.І.

Милували око вишиванки на учасниках, прикрашена світлиця скатертинами, розмальована піч – все це нагадувало про домівки наших пращурів, які цікаво проводили свій вільний час на вечорницях. Парубки та дівчата 10-Б та 10-Б класів розповідали про види вишивок, їх значення в житті людини, притаманні різним регіонам України кольори, співали, танцювали й навіть показали старовинний звичай сватання.

Вчитель Костюченко Н.В. провела відкритий урок читання «Славетні імена України» з учнями 2-А класу, які працюють за програмою «Інтелект України».

Учасники семінару із задоволенням взяли участь в екскурсії по школі.

Із захопленням зупиняючись біля оформленого коридору патріотичного виховання «Я люблю Україну». Ніхто не пройшов повз куточка «Слава героям», який присвячений Героям Небесної сотні та шістьом воїнам-захисникам – випускникам Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які загинули боронячи територіальну цілістність та суверинітет України в зоні АТО.

О 12-й годині педагогічний та учнівський колективи школи, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Бобровицького та Козелецького районів, гості створили живий коридор й з гордістю, хлібом – сіллю, прапорами, жовто-блакитними кульками зустріли батьків та випускників героїв – воїнів АТО, які прибули на загально-шкільний захід історичний журнал героїчних подій 169 навчального центру «Пам’ять жива», який скадався з чотирьох частин:

- «Пам’ять жива»;

- «Миротворча діяльність»;

- «Хоробрі серця»;

- «Україна – єдина країна!».

Під час заходу ведучі заступник директора школи з виховної роботи Миронова Л.М., учні 10-А класу Козиренко Катерина та Нагорський Назар прослідкували бойовий шлях 5-ї гвардійської повітряно – десантної дивізії, яка в роки Другої світової війни пройшли 2000 км, визволяючи народи України, Росії, Польщі, Угорщини, Румунії, а в мирний час реорганізувалася в 169-й навчальний центр.

Воїнів зони АТО залучили до Всеукраїнської акції «Червоний мак», започаткованої дружиною Президента України П.Порошенка, прикріпивши виготовлені квіти-символи воїнам.

У своїх виступах школярі закликали всіх до миру та єдності:


Хай буде мир віднині і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі!

Хай у міцних обіймах всі народи

Ідуть у майбуття через віки.

Завершився захід піснею «Мир без війни», яку учні виконували українською, англійською та російською мовами. Гостям прикріпили паперові білі голуби – символи миру. На згадку про зустріч подарували воїнам АТО прапори України.

Віримо, що на Україні запанує мир!

Семінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенівСемінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенівСемінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенівСемінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенівСемінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенівСемінар заступників директорів з виховної роботи занальноосвітніх навчальних закладів Козелецького та Бобровицького районів на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.