Перемога юного науковця

24-27 березня 2017 року відбувся фінал ІІІ етапу конкурсу-захисту робіт Малої академії наук у відділенні економіки, математики, фізики та астрономії.

За словами директора НЦ «МАНУ» Оксена Лісового, понад 100 тисяч учнів щорічно готують свої наукові дослідження і тільки близько тисячі потрапляють до фіналу змагання. У 2017 році на ІІІ етап подано 1135 досліджень. Як і в попередні роки, проходив він у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

Чернігівщину у секції теорії економічної думки представляла учениця 11 класу Козелецької гімназії № 1 Вікторія Сорока з роботою «Дослідження стану безробіття в Чернігівській області» й виборола Диплом ІІІ ступеня (педагогічний керівник – Валентина Сорока, учитель математики Козелецької гімназії № 1).

Урочисте закриття відділень відбулося 27 березня 2017 року. З цією подією юних математиків, економістів, фізиків та астрономів привітали президент МАН Станіслав Довгий, народний депутат України Олег Ляшко, голова журі відділення економіки, завідувач кафедри фінансів економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, заслужений економіст України Ігор Лютий та провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України, історик науки Василь Шендеровський.

Кiлькiсть переглядiв: 909

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.