Гімназисти - переможці олімпіади

Кілька років поспіль учні Козелецької гімназії №1 стають переможцями всеукраїнських конкурсів з української мови та літератури. Цьогоріч три гімназистки: Адаменко Оксана, Шинкаренко Анна та Андряник Юлія - вибороли І місця на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури і отримали можливість захищати честь нашої області на IV етапі.

З 24 по 28 березня 2014 року проходило свято української мови і літератури – Всеукраїнська олімпіада, в Черкасах - на батьківщині Великого Кобзаря.

Випробування проходили в два тури: 24 березня, в понеділок, 4 години учні писали олімпіаду з української літератури, а у вівторок – з української мови.

За загальною сумою балів Андряник Юлія, учениця 8-Б класу (вчитель Андряник Т. А.) стала переможцем, виборола Диплом ІІІ ступеня, зайняла 6 місце серед 25 учасників. Шинкаренко Анна, учениця 9 класу (вчитель Приліпко Н. М.) – переможець, отримала Диплом ІІІ ступеня, виборола 8 місце. Адаменко Оксана, учениця 11 класу (вчитель Павленко Л. І.) з 42 учасників виборола 21 місце,отримала Диплом учасника фінального етапу випробувань.

Переможців урочисто нагородили в Каневі, у музеї Т. Г. Шевченка. На Чернечій горі юні філологи вшанували пам'ять поета, поклали квіти, схилили голови в пошані та стримано раділи можливості побувати на могилі Великого Кобзаря.

Від організаторів Всеукраїнської мовознавчої гри «Соняшник» переможці отримали флеш-накопичувачі. Усі учасники олімпіади отримали книги від Центру навчально-методичної літератури.

Ще однією нагородою для учасників олімпіади стала екскурсія у музейному комплексі.

За словами учасниць олімпіади, ці мовно-літературні змагання збагатили їх досвідом, познайомили з однодумцями, допомогли знайти нових друзів, уперше відвідати Чернечу гору, уклонитися Кобзарю.

Хочеться висловити слова подяки вчителям української мови та літератури Андряник Тетяні Анатоліївні, Павленко Людмилі Іванівні, Приліпко Наталії Миколаївні за якісну підготовку учнів до олімпіади, за професіоналізм, за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання.

Учениці Козелецької гімназії № 1 та їхні вчителі - призери та лауреати четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літературиУчениці Козелецької гімназії № 1 та їхні вчителі - призери та лауреати четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літературиАндряник ЮліяУчениці Козелецької гімназії № 1 та їхні вчителі - призери та лауреати четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літературиШинкаренко АннаУчениці Козелецької гімназії № 1 та їхні вчителі - призери та лауреати четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літературиАдаменко Оксана

Кiлькiсть переглядiв: 340

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.