Розширене засідання колегії та пленуму комітету районної організації профспілки

24 лютого 2017 року в приміщенні Козелецької гімназії № 1 відбулося спільне розширене засідання колегії відділу освіти Козелецької районної державної адміністрації та пленуму комітету Козелецької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У даному заході взяли участь Віра Жидкова – заступник голови Козелецької райдержадміністрації, Євгенія Кузнєцова – спеціаліст відділу освіти Деснянської селищної ради, Жанна Булах – спеціаліст відділу освіти Кіптівської сільської ради.

На спільне засідання колегії і пленуму були запрошені члени комітету районної організації, голови первинних профспілкових організацій, члени колегії відділу освіти Козелецької районної державної адміністрації, керівники освітніх установ району.

На розширеному засіданні розглядалися наступні питання:

1.Про роботу груп продовженого дня в школах району.

2.Про стан виконання Угоди між відділом освіти Козелецької райдержадміністрації на 2012-2020 роки, відділом освіти Деснянської селищної ради, Кіптівської сільської ради на 2016-2020 роки та Козелецької районної організації профспілки працівників освіти і науки України за 2016 рік

3.Про делегування до Громадської ради.

Про роботу груп продовженого дня доповідала Валентина Корнієць – методист районного методичного кабінету відділу освіти, яка зупинилась на основних напрямках роботи груп продовженого дня та існуючих проблемах. Членами Колегії прийнято відповідне рішення.

Про стан виконання положень Угоди між відділами освіти в Козелецькому районі і Козелецькою районною організацією Профспілки доповідала Надія Бобруйко – голова районної організації Профспілки та Володимир Ткаченко – начальник відділу освіти Козелецької районної державної адміністрації, Євгенія Кузнєцова – спеціаліст відділу освіти Деснянської селищної ради, Жанна Булах – спеціаліст відділу освіти Кіптівської сільської ради.

Голова районної організації у своїй доповіді акцентувала увагу на тому, що угоди, які укладені в районі, є одним із основних стратегічних нормативних документів соціального партнерства для реалізації професійних, трудових, соціально-економічних інтересів прав і гарантій працівників.

Застосування колективно-договірного регулювання на місцях сприяли вирішенню питань, які виникали у працівників з оплатою їхньої праці, в трудових відносинах з роботодавцями, врегулювання часу відпочинку, охорони праці та оздоровлення спілчан, їх духовного розвитку.

Колективними договорами охоплено 98,9% загальної чисельності працюючих, по області – 99,8%. Важливого значення набули колективні договори у сільських дошкільних закладах району.

Важливими напрямком є ведення соціального діалогу і укладання Угод на рівні об’єднаних територіальних громад – Деснянської, Кіптівської та новоствореної Остерської.

І в доповіді голови районної організації профспілки, і в доповідях керівників відділів освіти в районі особлива увага приділялася оптимізації мережі навчальних закладів, виконанню норм законів у галузі освіти, що стосуються соціально-економічних гарантій прав та інтересів працівників.

Учасники спільного засідання колегії та пленуму відмічали, що контингент загальноосвітніх начальних закладів району не відповідає плановій потужності освітніх установ. Але якою б не була демографічна ситуація, здобуття якісної освіти має бути забезпечено усім дітям, в тому числі сільським, але поза увагою не повинні залишатися і працівники навчальних закладів.

На пленумі зазначалося, що великого значення при захисті прав та інтересів спілчан щодо трудового законодавства набули домовленості сторін по наданню додаткових пільг працівникам.

Районна організація Профспілки, виконуючи пункти положення Угоди «Нормування і оплата праці», здійснює громадський контроль за дотриманням законодавства про оплату праці, спрямовує свою діяльність на забезпечення громадського контролю за виконанням вимог з охорони праці та здоров’я членів Профспілки.

Велика увага приділяється питанню щодо задоволення духовних інтересів працівників галузі.

В обговоренні доповіді взяли участь Тамара Вульвач – голова первинної профспілкової організації Козелецької гімназії № 1, Ірина Куран – директор Остерської гімназії, член Профспілки, Віра Жидкова – заступник голови Козелецької РДА.

За результатами розгляду двох питань порядку денного учасниками спільного розширеного засідання були прийняті конкретні рішення.

З третього питання було одноголосно запропоновано представляти освітян Козелеччини у Громадській раді Надію Бобруйко – голову Козелецької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.