Волонтери Корпусу Миру США в Україні на Козелеччині

Реаліями нинішнього етапу розвитку суспільства стали міжнародні відносини. Англійська мова невпинно перетворюється на мову міжнародного спілкування, її популярність незмінно зростає.

Спілкування з носіями мови – це можливість з перших хвилин зануритись у досліджувану культуру країни, випробувати на міцність отримані теоретичні знання та навички.

Саме таку можливість вже не перший рік мають учні загальноосвітніх навчальних закладів Козелецького району завдяки плідній співпраці з Корпусом Миру США в Україні.

Так, і цього року чергова група волонтерів завітала до нашого району. Вони проходитимуть стажування в період з 26 вересня по 5 грудня в навчальних закладах селища Козелець (Козелецька гімназія №1, Козелецька ЗОШ І-ІІІ ст.№3) та місті Остер (Остерська гімназія, Остерська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Ю. Збанацького). Проживатимуть волонтери в українських родинах, які завжди радо зустрічають іноземних гостей.

Не менш гостинною була й зустріч 10 волонтерів Корпусу Миру США, що працюватимуть в селищі Козелець, з представниками керівництва району, яка відбулася 4 жовтня 2016 року в залі районної ради. Серед присутніх гостей вітали заступник голови райдержадміністрації Віра Жидкова та заступник голови районної ради Катерина Биковець, в.о.начальника відділу освіти Володимир Ткаченко, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Людмила Сенченко, завідувач сектору з питань сімї, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Члевик, редактор газети «Новини Придесення» Анатолій Пенський, методист райметодкабінету Тетяна Шкурко, яка відповідає за стан викладання іноземних мов в загальноосвітніх навчальних закладах району, директор Козелецької гімназії №1 Людмила Павленко та представник поліції.

Привітавши волонтерів, заступник голови райдержадміністрації Віра Жидкова, заступник голови районної ради Катерина Биковець висловили сподівання, що приїзд волонтерів, у нелегкий для України час, матиме лише позитивний вплив на стосунки між молоддю США та України, оскільки за роки багаторічної співпраці учні і вчителі загальноосвітніх навчальних закладів району, як і самі волонтери, вже звикли до тісного спілкування і взаєморозуміння.

В.о. начальника відділу освіти Володимир Ткаченко привітав волонтерів та коротко ознайомив їх з мережею загальноосвітніх навчальних закладів району та особливостями навчально-виховного процесу, зазначивши, що ті школи, в яких проходитимуть стажування волонтери Корпусу Миру США в Україні є одними з найкращих в районі.

Запрошені до слова волонтери, розповідали про себе українською мовою. Після цього їм було надано можливість почути відповіді на запитання, які їх цікавили найбільше. Стосувалися вони переважно особливостей навчання в загальноосвітніх та позашкільних закладах району, історії краю, його історичних постатей, культурного та суспільного життя в районі.

Координатор відділу професійної підготовки Корпусу Миру США в Україні Олександра Найдьон допомагала присутнім краще порозумітися, виступаючи в ролі перекладача.

Крім того методист районного методкабінету відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Шкурко коротко ознайомила з особливостями викладання іноземної мови в школах району, зазначивши, що найбільш важливим для учнів є безпосереднє спілкування з носіями мови у невимушеній атмосфері. Саме це мотивуватиме учнів до вивчення іноземних мов, зокрема англійської.

Директор Козелецької гімназії №1 Людмила Павленко поділилася досвідом співпраці з волонтерами Корпусу Миру США в Україні, відмітивши, що лише у тісній співпраці між волонтерами та вчителями англійської мови можливо досягнути значних результатів у якісному викладанні англійської мови.

Не залишився осторонь і редактор районної газети Анатолій Пенський. Як краєзнавець, він звернув увагу гостей на більш значимі сторінки історії Козелеччини, порадивши їм оглянути відомі пам’ятки архітектури та відвідати музеї нашого краю.

Керівництво ж району поцікавилося першими враженнями від перебування волонтерів в Козельці, проживанням в українських родинах та можливими труднощами, з якими вони зіткнулися.

На завершення зустрічі, заступник голови райдержадміністрації Віра Жидкова висловила сподівання на позитивні результати співпраці та побажала волонтерам приємних вражень від перебування в Україні та селищі.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОАЛЬБОМ

Кiлькiсть переглядiв: 397

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.