Повернутися до звичайного режиму

Відбувся фінальний етап районного національно-патріотичного заходу «Я – патріот»

14 червня 2016 року на базі 169 Навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України (сел. Десна) відбувся фінальний етап районного національно-патріотичного заходу «Я – патріот» (перший етап проходив у загальноосвітніх навчальних закладах).

Мета заходу – створення наочного прикладу переваг здорового способу життя для молоді; підтримки громадянської активності молоді; виховання молоді на засадах патріотизму та гуманізму, удосконалення фізичної підготовки молоді, виховання морально-психологічної стійкості, почуття колективізму, удосконалення фізичної підготовленості допризовної молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до Законів України у правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах.

Участь у фінальних змаганнях узяли 6 команд: по 6 учнів Козелецької гімназії № 1, Деснянської гімназії, Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст.№ 2, Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, Деснянської та Данівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Захід розпочався з урочистого відкриття і виконання гімну України у супроводі військового оркестру. Командири команд підняли державний прапор. Перед учасниками з вітальним словом виступили начальник фізичної підготовки і спорту 169 Навчального центру В’ячеслав Суспо і головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Михайло Іллюшин.

Усі учасники команд узяли участь у змаганнях з бігу на 100 і 2000 метрів, підтягування на перекладині, метання гранати на дальність. Змагання проводилися в особисто-командній першості відповідно до правил змагань з військово-спортивного багатоборства (військово-прикладне семиборство).

Організатори заходу – сектор у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації, Козелецький райвійськкомат – основними завданнями проведення заходу ставили національно-патріотичне виховання молоді, формування та пропаганда здорового способу життя,підвищенняпрестижувійськової служби, виховання морально-психологічної стійкості, залучення молоді до систематичних занять військово-прикладними видами спорту, як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії.

Тому, крім спортивних видів змагань, школярі мали можливість узяти участь у заняттях з вогневої підготовки, змагання зі стрільби з військової зброї; пройти курс тактичної медицини, виконати завдань військового характеру.

Хлопці й дівчата із захопленням виконували завдання зі стрільби, переміщення під відкритим вогнем ворога, надання першої медичної допомоги в червоній та жовтій зонах небезпеки.

Усі учасники пообідали в їдальні разом з військовослужбовцями. Діти мали змогу спостерігати за щоденним розкладом підготовки і навчання солдат. Школярам сподобалася доброзичлива обстановка, ставлення військових наставників, чітка організація і проведення заходу.

По завершенні змагань суддівська колегія визначила переможців в особистому і командному заліках. Кращими в бізі на 100 м стали Володимир Прохоренко (І місце), Максим Савин (ІІ місце), Андрій Кузьменко (ІІІ місце), а на 2000 м – Рустам Суінов (І місце), Андрій Кузьменко (І місце), Сергій Рекун (ІІІ місце). У підтягуванні на перекладині І місце здобув Ярослав Костюченко, ІІ – Рустам Суінов, ІІІ – Денис Білецький. Призерами в метанні гранати стали Максим Савин (І місце), Микола Новик (ІІ місце), Сергій Бобровник (ІІІ місце). У стрільбі з автомата першим став Олег Довгоброд, другим – Єлісей Санченко, третім – Ілля Циганенко.

У загальнокомандному заліку перемогу здобула команда Деснянської гімназії, друге місце посіла команда Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст., а третє – команда Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3.

Під час урочистого закриття заходу всі призери отримали грамоти і медалі, а команда-переможець – кубок.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.