"Веселим черевичкам" присвоєно почесне звання "Зразковий художній колектив"

Наказом Міністерства освіти і науки України від 08 квітня 2016 року № 413 затверджено рішення експертної комісії з присвоєння почесних звань «Народний художній колектив» і «Зразковий художній колектив», що діють у навчальних закладах системи Міністерства освти і науки України, відповідно до якого танцювальному колективу «Веселі черевички» (керівник Тамара Романовська) Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва Козелецької районної ради ( директор Наталія Ліскович) присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив».

Танцювальний колектив «Веселі черевички» Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва було створено у 1995 році. Він займає вагоме місце в системі позашкільної освіти району, є його невід’ємною частиною.

Впродовж більше двох десятків літ свого існування колектив об’єднав сотні юних талантів, ціле покоління молоді, яке за покликом серця і душі дарує нам своє мистецтво.

В історію «Веселих черевичків» великими літерами вписано славні перемоги, а їх було чимало.

«Веселі черевички»:

– переможець обласних оглядів дитячої та юнацької творчості, щорічний призер Міжнародного хореографічного фестивалю – конкурсу «Містерія танцю»;

- двічі переможець Міжнародного фестивалю хореографічного мистецтва «Радость на бреге» в м. Бургас та Нєсебр (Болгарія);

- призер ІІІ, ІV Всеукраїнського відкритого фестивалю – конкурсу дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна в Трускавці»;

- щорічний призер Міжнародного фольклорного фестивалю національних культур «Поліське коло»;

- двічі танцювальний колектив «Веселі черевички» перебував у місті-побратимі Сауе (Естонія), у складі офіційної делегації Козелецького району, де брав участь у Міжнародному фестивалі танцю, за участю дітей країн Прибалтики.

На сьогодні у репертуарі танцювального колективу більше 20 номерів: хореографічні мініатюри, народно-сценічні, народно-сюжетні, народні стилізовані танці та хореографічні композиції. Танцювальні номери відрізняються глибоким змістом і красою художньої форми.

Важливо зауважити, що успіх дітей у колективі залежить від викладача, який володіє професійними знаннями і вміло застосовує їх в навчально – виховному процесі.

Саме такими педагогом є Тамара Романовська – незмінний керівник танцювального колективу «Веселі черевички».

Слід відмітити, що у 2015 році Тамара Андріївна стала лауреатом ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості», в номінації «Керівник гуртка хореографічного мистецтва».

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОАЛЬБОМ

Кiлькiсть переглядiв: 432

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.