Започатковано освітню еко-програму для школярів

ТОВ "Еко-Сервіс-Козелець", за погодженням з відділом освіти Козелецької РДА, започаткував освітню еко-програму для школярів.

Протягом квітня 2016 року у кожному класі Козелецької гімназії, Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 проведені навчальні бесіди-лекції.

Дітям розповіли та показали відеоролики про сміттєзвалища, забруднення природи, неправильну утилізацію сміття та наслідки від цього для довкілля, тваринного світу та усього людства.

Школярам пояснили що таке "вторинна сировина", яка від неї користь та навчили дітей правильно сортувати сміття, аби максимально знизити шкоду для довкілля та забезпечити його подальшу переробку.

Роздільний збір сміття давно запроваджено у багатьох країнах світу, а нещодавно і козельчани долучився до такої практики. Так, біля багатоповерхових будинків селища Козелець встановлено контейнерні майданчики, де для збору сміття розміщено два види контейнерів:

- Зелені - для вторинної сировини;

- Сині - для харчових відходів та несортованого сміття.

Таку ж систему роздільного збору планується запровадити і в навчальних закладах, щоб навчити дітей цій корисній звичці.

Школярам також розповіли про небезпеку неправильної утилізації енергозберігаючих ламп, батарейок та інших елементів живлення. Адже ці використані речі необхідно здавати у спеціальні пункти прийому. У Козельці ж можна знайти спеціально розміщені у навчальних закладах, магазинах та інших установах ємності для збору використаних батарейок. Їх подальшим прийомом та утилізацією займається ПП "Софія", на території якого також розміщено і пункт прийому вторсировини (папір, пластик, скло, метал).

ТОВ "Еко-Сервіс-Козелець" анонсував проведення конкурсу еко-проектів, найкращі з яких будуть втілюватися в життя.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОАЛЬБОМ

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.