Районний семінар шкільних бібліотекарів

17 березня 2016 року в рамках Тижня дитячої книги на базі Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар шкільних бібліотекарів Козелецького району на тему: «Інформаційно – комунікаційні технології в роботі шкільної бібліотеки». На семінарі були присутні 22 шкільні бібліотекарі на чолі з методистом райметодкабінету Шкурко Т.А.

На шкільному подвір’ї гостей щиро привітали і запросили до навчального закладу директор Деснянської ЗОШ І-ІІІ ст. Миронова Л.М., заступник директора з навчально – виховної роботи Гаєва В.В. та завідуюча бібліотекою Головко В.Б.

Учасники семінару мали можливість познайомитися з бібліотекою школи, де заступник директора з НВР Гаєва В.В. презентувала присутнім портфоліо висококваліфікованого провідного бібліотекаря Головко В.Б., зазначивши, що сучасна бібліотека забезпечена комп’ютером, який підключено до мережі Інтернет, ксероксом, принтером, телевізором, медіатекою, до якої входять компакт-диски для вчителів – предметників та 56 примірників електронних підручників. Було також відзначено, що завдяки проведенню масових заходів, бібліотечних уроків, кожен день бібліотеку відвідують 100-110 учнів – читачів. Шкільні бібліотекарі звернули увагу і на велику кількість книжкових виставок, деякі з яких були присвячені новим дитячим книжкам. Не залишилося поза увагою присутніх і оформлення бібліотеки. Після презентації свого досвіду роботи Головко В.Б. відповіла на всі запитання, які цікавили учасників семінару щодо організації роботи шкільної бібліотеки та ведення необхідної документації.

Цікавим було відкрите засідання гуртка «Живи, книго!» з теми «Робота з електронними книгами» для учнів 6 та 7-х класів, де школярі продемонстрували неабиякі здібності у використанні сучасних технологій, зокрема мережі Інтернет. Завдяки практичному завданню, змішані команди учнів та бібліотекарів змогли знайти правильне посилання-ключ, яке і стало девізом засідання: «Умійте використовувати сучасні технології, але не забувайте про книгу!». Варто відзначити, що активну допомогу всім учасникам засідання надавав інженер - електронник Кабанець В.О.

Незабутні враження в учасників семінару залишилися і екскурсія по школі, яку провела керівник навчального закладу Миронова Л.М., після якої всі присутні були запрошені до актового залу, де був проведений виховний захід – віртуальна екскурсія «Подорож до Книголенду» для учнів 3-х класів. Підготувала та провела захід педагог – організатор Семків О.В. В ході проведення заходу учні згадували героїв улюблених книжок, відгадували загадки, переглядали виступи своїх однокласників та отримували нагороди, як найактивніші читачі шкільної бібліотеки.

Підводячи підсумки семінару, методист РМК відділу освіти Козелецької райдержадміністрації Шкурко Т.А. подякувала адміністрації школи, завідуючій бібліотекою Головко В.Б. за високий рівень підготовки, організацію та проведення семінару. Крім того було обговорено питання щодо забезпечення підручниками учнів 4, 7 та 8 класів. Усі учасники семінару отримали методичні матеріали, які вони зможуть використовувати у своїй роботі, виховуючи у дітей високу читацьку культуру, прививаючи їм любов до книг, адже в усі віки книги були є і будуть джерелом знань, мудрими порадниками і вірними друзями.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОРЕПОРТАЖ

Кiлькiсть переглядiв: 292

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.