Національна єдність - запорука державності України

21 січня 2016 року в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 для старшокласників відбувся захід у формі історичного репортажу «Національна єдність – запорука державності України», присвячений 97-й річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Републіки.

Підготували захід, метою якого було поглибити знання учнів про нашу країну, привернути увагу учнів до історії виникнення свята – Дня Соборності України, ознайомити з історичним минулим, донести до свідомості дітей важливість цієї історичної події, виховувати в підростаючого покоління любов до України, її символів і атрибутів державності, спільно працівники Козелецької центральної бібліотеки та учнівський і педагогічний колективи школи.

Розпочався захід із пісні «Молитва за Україну» у записі українського виконавця Олега Винника.

Завідуюча відділу обслуговування Козелецької ЦБ Валентина Резніченко і бібліотекар Зінаїда Резнікова розповіли дітям про передумови об’єднання УНР і ЗУНР в одну державу, про значення цієї історичної події для всіх українців. Працівники бібліотеки наголосили, що вікопомні історичні події 22 січня 1919 року сформували підґрунтя для утвердження національної ідеї та відродження незалежної соборної України, адже Українська держава в 1991 році отримала в спадок демократичні традиції і символіку Української Народної Республіки.

До уваги школярів був представлений документальний фільм «20 кроків до мрії. Проголошення Акту Злуки».

Привітала присутніх з прийдешнім Днем Соборності України начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Людмила Сенченко, яка у своєму виступі провела аналогії між подіями в Україні початку ХХ століття та сучасністю. «Свято Соборності символізує духовну цілісність народу, адже соборність – це єднання людей на основі толерантності, свободи, демократії, віротерпимості, однієї мови, історії, культури. І сьогодні це головна умова нашої незалежності й цілісності України», – зазначила Людмила Сенченко.

Учні підготували і читали поезії, присвячені Україні та боротьбі українського народу за свою волю й незалежність, мали змогу переглянути історико-літературну композицію до Дня Соборності України.

Лейтмотивом заходу прозвучали слова віри і твердої впевненості, що територіальна цілісність України, скроплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2До дня соборності України в Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2

Кiлькiсть переглядiв: 272

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.