Районний семінар для молодих вчителів іноземної мови

03 грудня 2015 року на базі Козелецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 спільно з волонтерами Корпусу Миру США в Україні був проведений районний семінар для молодих вчителів іноземної мови з теми: «Використання форм та методів інтерактивного навчання на уроках іноземної мови».

Учасників семінару гостинно зустріли директор школи Татарчук Олена Володимирівна, заступники директора з навчально-виховної роботи Кулик Валентина Олексіївна, Закревська Людмила Анатоліївна та заступник з виховної роботи Жидкова Віра Іванівна, які ознайомили з особливостями навчально-виховного процесу в навчальному закладі.

На семінарі були присутні молоді спеціалісти, які викладають іноземну мову в загальноосвітніх навчальних закладах району та волонтери Корпусу Миру США в Україні, які в цьому році працюють в Козелецькій гімназії №1 та Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 3.

Районний семінар вчителів іноземної мови на базі Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 03.12.2015

Відповідно до плану роботи, учасники семінару відвідали відкриті уроки, проведені вчителями школи: Кулик Валентиною Олексіївною у 4-Б класі з теми «Продукти харчування» та Михедом Романом Вікторовичем у 10-Б класі з теми «Шкільне життя».

Районний семінар вчителів іноземної мови на базі Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 03.12.2015

Уроки були проведені на високому науково-методичному рівні та з використанням ІКТ. До співпраці були залучені і волонтери, які працюють в цьому навчальному закладі. Варто відмітити, що завдяки співпраці з Корпусом Миру, учні школи мають можливість не лише чути носіїв мови, а й спілкуватися з ними.

Районний семінар вчителів іноземної мови на базі Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 03.12.2015

Яскраві та незабутні враження отримали присутні під час виховного заходу «У гостях у казки». Юні артисти під керівництвом вчителя англійської мови Ткаченко Ірини Михайлівни запросили учасників семінару в чарівний світ англійської мови - представили три театралізовані вистави, пісні, різноманітні англійські римівки та рухливі розминки, які з задоволенням виконували всі присутні.

Після цього учасники семінару були запрошенні на заняття-тренінг «Комунікативний підхід у викладанні англійської мови», який підготували та провели волонтери Корпусу Миру США в Україні разом зі своїм куратором Анною Кройтор. Волонтери представили кілька мультимедійних презентацій, за допомогою яких звернули увагу на особливості комунікативного підходу при вивченні лексики, граматики, роботи з учнями початкової школи та роботи в групах, а також при формуванні критичного мислення. Всі присутні активно долучалися до обговорення, тим самим створили атмосферу невимушеного спілкування та співпраці.

Гостями семінару були провідні спеціалісти Корпусу Миру США в Україні з викладання іноземної мови, які відзначили високий рівень підготовки тренінгу та його практичну цінність для вчителі. Крім того, було відмічено високий рівень володіння англійською мовою вчителями району.

Підводячи підсумки семінару, всі присутні висловили побажання щодо подальшої співпраці з Корпусом Миру США в Україні та подякували дирекції школи та вчителям англійської мови за організацію та проведення семінару, участь у якому дала змогу молодим вчителям іноземної мови зосередити свою увагу на практичному застосуванні різноманітних форм та методів інтерактивного навчання, і, звичайно ж, поспілкуватися з носіями мови.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОРЕПОРТАЖ

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.