Незабаром розпочнеться оздоровча кампанія для дітей Козелеччини

Вдало організований відпочинок дітей улітку має надзвичайно велике значення для розвитку особистості дитини, а саме: у формуванні світогляду, підвищення рівня соціалізації дітей, залучення їх до активної творчої діяльності.

З метою забезпечення підготовки та проведення на належному рівні оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року по відділу освіти райдержадміністрації виданий наказ № 76 від 24.04.2015 року «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року». Розроблений відповідний план заходів щодо організації та проведення літньої оздоровчої кампанії. Створено районну комісію для організації та координації роботи пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей, яка затверджена наказом по відділу освіти від 24.04.2015 р. № 76 .

В період з 02 по 19 червня 2015 р. на базі 23 загальноосвітніх навчальних закладів будуть функціонувати пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей, де будуть надані відпочинкові послуги 1477 дітям, (44,3 %), що на 322 дітей більше ніж в оздоровчий період минулого року. (18 таборів, 1155 дітей, 31,4 % від загального контингенту учнів 1-10 класів.). Особлива увага приділяється дітям із соціально-незахищених категорій. Планується надати відпочинкові послуги 13 дітям-сиротам та позбавлених батьківського піклування, багатодітним та малозабезпеченим - 189, дітям-інвалідам - 16, обдарованим - 50, дітям з числа переселенців із зони АТО - 20.

На базі Козелецької станції юних туристів буде працювати літня школа туристсько-краєзнавчого напрямку, яку будуть відвідувати діти пришкільних таборів райцентру, де вони зможуть поглибити свої знання з історії рідного селища, удосконалити навички роботи з краєзнавчою літературою та провести практичні заняття з техніки пішохідного туризму. В Деснянській гімназії планується відкрити літню мовну школу з вивченням англійської мови, де буде створено 4 групи по 10 дітей.

На даний час укладені договори на закупівлю продуктів харчування для пришкільних таборів відпочинку, на проведення дератизації, дезинфекції, дезінсекції, на вивіз твердих побутових відходів (сміття). З метою забезпечення повного охоплення дітей харчуванням, запобігання спалахам гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь, у закладах відпочинку створена необхідна матеріально-технічна база з достатньою кількістю технологічного і холодильного обладнання, кухонного і столового посуду, миючих і дезинфікуючих засобів, інвентарю, тощо. Створено комісію та проведено перевірку робочого стану холодильного та технологічного обладнання шкільних їдалень з оформленням відповідного акту перевірки. Станом на 22.05.2015 р. всі пришкільні табори, мають акти готовності до роботи.

Для забезпечення повноцінного відпочинку дітей в пришкільних таборах з денним перебуванням дітей передбачене фінансування з районного бюджету, а саме :

- на харчування - 260,6 тис. грн., що на 82,1 тис. грн. більше ніж у 2014 році (178,5 тис. грн.) з розрахунку 12 грн. на одну дитину на день ( минулий рік - 11 грн. на дитину).

На проведення дератизації та дезінфекції шкільних приміщень передбачено - 8,0 тис.грн. На проведення гігієнічного навчання кухарів - 0,24 тис. грн. На придбання дезрозчинів - 12,0 тис. грн. медичних аптечок - 5,0 тис. грн.

Станом на 22 травня 2015 р. закуплено медичні аптечки, придбані дезінфікуючі засоби та проведено дератизацію та дезінсекцію шкільних приміщень.

Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року розглядалося 14 травня 2015 року на нараді керівників районних міжвідомчих структур в райдержадміністрації та колегії відділу освіти 23 квітня 2015 року.

15 травня 2015 р. проведено нараду-семінар по питанню організації роботи пришкільних таборів відпочинку за участю працівників відділу освіти, міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Чернігівській області, приватних підприємців, які постачатимуть продукти харчування для пришкільних таборів. Проведено навчання з техніки безпеки для начальників пришкільних таборів відпочинку, з складанням відповідного заліку для новопризначених керівників, (13 чол.).

У відділі освіти створена база даних пільгових категорій дітей, визначених у Законі України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Педагогічні працівники та обслуговуючий персонал, які будуть працювати в пришкільних таборах пройшли обов’язкове медичне обстеження.

Наказом керівника загальноосвітнього начального закладу затверджено штат працівників пришкільних таборів. В школах, де будуть працювати пришкільні табори, проводяться наради при директору за участю працівників, які будуть обслуговувати табори, з питань роботи таборів відпочинку, розробляються методичні рекомендації для організації виховної роботи під гаслом «Здрастуй, веселкове літо».

Видані накази по таборах про персональну відповідальність працівників за збереження життя і здоров'я дітей, які відпочиватимуть в пришкільних таборах з проведенням інструктажів з техніки безпеки та з відміткою у журналах інструктажів.

Слід відмітити, що педагогічні колективи докладуть максимум зусиль для того, щоб дітям було весело і цікаво. Табори відпочинку будуть працювати відповідно до режиму дня та плану роботи на зміну. Виховний процес у таборах буде поєднувати творчість, дозвілля, працю, спорт.

Вся виховна робота буде проводитись в трьох напрямах : спортивно-оздоровча, художньо-естетична, краєзнавчо-трудова.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 08.09.2014 р. № 1/9-235, з метою виконання плану заходів щодо підвищення рівня патріотичного виховання учнівської молоді до планів виховної роботи пришкільних таборів включено відвідування музеїв, проведення на їх базі навчальних занять; навчально-тематичних екскурсій до національних історико-культурних та природних заповідників, об’єктів історико-культурної спадщини місцевого та державного значення.

Для проведення концертних, ігрових, спортивних програм перед учнями пришкільних таборів планується залучити вихованців Козелецького та Остерського будинків творчості дітей та юнацтва, Козелецької та Остерської дитячо-юнацьких спортивних шкіл, Остерської станції юних техніків.

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.