Повернутися до звичайного режиму

Виконання освітянської угоди обговорили на пленумі

21 травня 2015 року відбувся II пленум райкому Профспілки працівників освіти району із порядком денним «Про стан виконання зобов´язань сторін за Угодою між відділом освіти Козелецької райдержадміністрації і Козелецькою районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України за період з 2012 по 2015 роки».

Заслухавши доповідь голови райкому Профспілки Бобруйко Н.В. та начальника відділу освіти Стася С.О., присутні відзначили, що основні зобов´язання, визначені в Угоді,профспілковою стороною та відділом освіти виконуються. Члени райкому визначили позитивні аспекти виконання основних положень Угоди, завдяки співпраці відділу освіти, райкому та органів місцевої влади, місцевого самоврядування, зокрема, щодо виплати додаткових доплат,своєчасної виплати відпускних та оздоровчих для педпрацівників, проведення індексації заробітної плати, забезпечення належних умов праці та навчання, виплата щорічної винагороди педпрацівникам за сумлінну працю та зразкове виконання обов´зків ,за престижність праці, преміювання працівників за підсумками року.

Та все ж невиконаними залишаються ті пункти Угоди, які потребують додаткового фінансування і виходять за межі кошторисних призначень відділу освіти: атестація робочих місць працівників, які працюють в шкідливих умовах, 42 працівники із 119 не забезпечуються безкоштовним підвозом до місця роботи, не виплачуються оздоровчі працівникам допоміжного персоналу освітніх установ, не здійснюється відрахування 0,3% на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу фонду оплати праці.

Пленум схвалив співпрацю райкому Профспілки, відділу освіти з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками установ і закладів освіти щодо створення сприятливих умов для забезпечення трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти.

В обговоренні доповідей взяли участь директор Сираївської ЗОШ I-IIIст. Розлач Н.П., директор Скрипчинської ЗОШ I-IIст. Анонічева Л.П., завідуюча Лихолітським ДНЗ Падій Г.М., голови первинних профспілкових організацій Заєць А.Л.(Лемешівська ЗОШ), Клепець Л.Ю.(Козелецький БТДЮ), Погоняйло І.В.(Кіптівська ЗОШ).

«Кризові явища в економіці, часті зміни в законодавсті, постійне реформування освіти та недофінансування галузі – це ті умови, в яких працює сьогодні Профспілка. Проте суть її діяльності незмінні – захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти району. Міцність усіх організаційних ланок, соціальне партнерство, позитивний імідж, єдність дій, фінансова солідарність –найголовніші складові, на яких має бути зосереджена увага для посилення результативності роботи Профспілки», - підкреслила в заключному слові Надія Бобруйко.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОАЛЬБОМ

Кiлькiсть переглядiв: 371

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.