Рій «Нащадки Остряниці» - учасники обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

З 15 по 18 травня 2015 року відбулися змагання ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»). Всеукраїнська гра «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування геройськими, лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, сформованими на засадах козацького світогляду, національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей та здорового способу життя; виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної держави в дусі відданості Україні та її народу; підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України. На козацьких традиціях виховуються всі покоління українців.

У грі поєднуються напрями: туристичний, військовий, спортивний, історичний, мистецький, краєзнавчий. Програма фінальних етапів вміщує п’ять блоків заходів: державницький, військово-патріотичний, туристично-краєзнавчий, історично-мистецький та козацький вишкіл. Протягом чотирьох днів відбулося загалом 11 різних видів змагань.

Вперше від Козелецького району участь у змаганнях взяли учні Остерської гімназії, рій «Нащадки Остряниці». Неоціненну допомогу у підготовці до змагань нашій команді надав Пономаренко Володимир Миколайович, отаман Чернігівського обласного козацького товариства «Всеукраїнське козацьке військо», який повністю взяв на себе усі фінансові витрати з підготовки нашої команди до гри.

У загальному заліку з шістнадцяти команд наш рій посів IV місце. Найкращі результати команда показала у змаганнях зі стройової підготовки «Впоряд» (І місце), у конкурсах «Коло друзів»(І місце) та «Таборування»(І місце) та у змаганнях «Лава на лаву» (ІІІ місце). Але головне – це той досвід, що молодь отримала за час підготовки до гри та під час проведення самих зборів. А ще – неймовірне емоційне піднесення, натхнення та загальне задоволення від спілкування з однолітками та безліч нових друзів.

Джура 2015 , рій Нащадки Остряниці з Остерської гімназіїДжура 2015 , рій Нащадки Остряниці з Остерської гімназіїДжура 2015 , рій Нащадки Остряниці з Остерської гімназії

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністраціїФОТОАЛЬБОМ

Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.