Семінар профспілкового активу

У сучасних умовах неможливо вирішувати складні завдання захисту соціально-економічних прав та інтересів людей праці без досвідчених, всебічно підготовлених профспілкових лідерів, а тому Козелецька районна організація профспілки працівників освіти вважає підвищення кваліфікації голів та профорганізаторів первинних профспілкових організацій одним із головних у своїй роботі. Відповідно до плану роботи райкому Профспілки 17 квітня 2015 року відбувся семінар профспілкового активу на базі Козелецької гімназії №1.

Відкрила семінар голова районної організації Профспілки Надія Бобруйко, яка ознайомила присутніх з питаннями порядку денного. Крім того, акцентувала увагу учасників семінару на тому, щоб ефективно діяти, захищаючи права та інтереси працівників, треба ще знати як це робити.

Профспілкові активісти ознайомилися з відеопрезентацією діяльності профкому гімназії, яку представила голова первинної профспілкової організації Тамара Вульвач.

Про головні моменти в організації діловодства в первинках щодо стилістики ділового мовлення, лексико-граматичних норм літературної мови, вміле використання мовних одиниць та грамотне оформлення профспілкових документів, висвітлила у своєму виступі член профспілки, Заслужений учитель України Тетяна Андряник. Учасники семінару обмінялися досвідом оформлення документів первинних профспілкових організацій.

Окрема увага на семінарі була приділена формуванню позитивного іміджу лідера первинної профспілкової організації. Основні поради, які давалися профспілковим лідерам в цьому напрямі,-максимально використовувати можливість показувати громадськості позитивні результати роботи профспілкової організації, забезпечувати соціально-економічний трудовий захист колективам. Адже на цих двох китах тримається довіра спілчан до профспілкової організації. Крім того, зверталася увага на те, що варто вивчати також антимотиви профспілкового членства, щоб у майбутньому запобігти випадків виходу працівників із профспілки.

З метою формування позитивного іміджу профспілкової організації, її лідера з учасниками семінару був проведений тренінг « Я – профспілковий лідер!».

Із надзвичайною цікавістю присутні взяли участь у практичному занятті « Від теорії до практики» та дискусії «Роль та можливості профспілки в умовах сьогодення», де в доступній та цікавій формі профактив було зорієнтовано на виконання відповідних функцій профспілки, показана робота профспілкового комітету у захисті соціальних і правових інтересів працівників. Тема дискусії викликала непідробний інтерес, жваве обговорення та спілкування між учасниками семінару, які дійшли спільної думки:саме зараз для профспілки настав час змінювати свою роботу, зайняти активну позицію щодо захисту соціально-економічних та трудових прав працівників.

У роботі семінару також взяла участь директор гімназії Людмила Павленко.

Семінар профспілкового активу навчальних закладів Козелецького районуСемінар профспілкового активу навчальних закладів Козелецького районуСемінар профспілкового активу навчальних закладів Козелецького району

Кiлькiсть переглядiв: 224

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.