Літо надихає на творчість

Канікули – це емоційно найяскравіший час для всіх учасників навчально-виховного процесу. Літні канікули всі чекають з особливим нетерпінням. Учителі мріють зняти напругу, у якій перебували весь рік, а діти просто чекають сонця, довгих прогулянок і ще чогось особливого, надзвичайного.

Літній табір - це відпочинок, сповнений яскравих вражень і гарного настрою, де школяра оточує інше предметне середовище, відмінне від того, в якому він перебував протягом навчального року.

З метою забезпечення змістовного відпочинку дітей на базі 18 загальноосвітніх навчальних закладів району з 02 червня по 20 червня працювали пришкільні табори з денним перебуванням дітей, де надавались відпочинкові послуги 1155 учням.

Педагогічні колективи доклали максимум зусиль для того, щоб дітям було весело і цікаво. Табори відпочинку працювали відповідно до режиму дня та плану роботи на зміну. Виховний процес у таборах поєднував творчість, дозвілля, працю, спорт. Досвідчені вихователі загонів дбали про те, щоб відпочинок дітей був насиченим, змістовним, сповненим творчих пошуків та вражень.

Екскурсія, туристичний похід – радість для ді­тей, один із засобів активного відпочинку. З метою ознайомлення з флорою і фауною нашого краю вихованці табору «Дружба» (Данівська ЗОШ І-ІІІ ст.) відвідали мисливське господарство ТОВ «Кобижча» Бобровицького району, а вихованці табору «Чайка» (Лемешівська ЗОШ І-ІІІ ст..) відвідали Горбачівське лісництво. За спонсорські кошти батьків учні пришкільних таборів «Надія» (Козелецька гімназія №1) , «Веселка» (Лихолітська ЗОШ І-ІІст.) мали можливість побувати на екскурсії в селі Ясногородка Київської області на страусиній фермі та Менському зоопарку.

Щоб більше дізнатись про історичні місця нашої області учні пришкільного табору «Барвінок» ( Білейківська ЗОШ І-ІІІ ст.) побували на екскурсії в м. Батурині в історико-краєзнавчому комплексі «Гетьманська столиця», а учні Лихолітської ЗОШ І-ІІ ст. (табір «Веселка» ) в історико-краєзнавчому комплексі «Садиба Тарновських» с. Качанівка.

Пришкільний табір «Козацька вольниця» (Скрипчинська ЗОШ І-ІІ ст.) працював у напрямку козацької педагогіки. Для дітей проводилися змагання « Козакуйте, козаки», вікторини «Шляхами козацької слави», «Козацькі обряди», ігри-конкурси, усні журнали. Вихованці пришкільного табору «Полісся» (Риківська ЗОШ І-ІІ ст.) провели спортивні змагання з футболу на базі Скрипчинської ЗОШ І-ІІ ст. Надовго залишиться в пам'яті учнів Данівської ЗОШ І-ІІІ ст. екскурсія на злітний майданчик «Козелець-Південний» с. Бриинці.

Учні пришкільних таборів «Лідер»(Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Ровесник» (Чемерська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Калина» (Кіптівська ЗОШ І-ІІ ст.), «Барвінок» (Білейківська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Надія» (Козелецька гімназія), «Полісся» (Риківська ЗОШ І-ІІ ст.) побували на екскурсії в «Межигір'ї» - резиденції колишнього президента України В.Ф. Януковича.

На базі Козелецької станції юних туристів працювала літня школа туристсько-краєзнавчого напрямку, де 70 учнів шкіл райцентру поглибили свої знання з історії рідного селища, удосконалили навички роботи з краєзнавчою літературою та провели практичні заняття з техніки пішохідного туризму в селі Самсони Козелецького району.

З концертними, ігровими, спортивними програмами перед учнями пришкільних таборів виступили вихованці Козелецького та Остерського будинків творчості дітей та юнацтва, Козелецької дитячо-юнацької спортивної школи. Перед учнями пришкільних таборів «Надія» (Козелецька гімназія № 1), «Вербиченька» (Козелецька ЗОШ І-ІІІ ст. № 3), «Барвінок» (Білейківська ЗОШ І-ІІІ ст.) презентували свою роботу вихованці авіамодельного гуртка Остерської станції юних техніків.

З метою пропаганди здорового способу життя, формування у свідомості дітей негативного ставлення до вживання алкоголю, наркотичних речовин було організовано зустрічі зі спеціалістами районного центру соціальних служб для молоді.

Чітка та злагоджена робота адміністрації шкіл, учителів, працівників шкільних їдалень, обслуговуючого персоналу дозволила зробити незабутнім і корисним відпочинок для учнів.

Табори відпочинку Козелецького районуТабори відпочинку Козелецького району

Кiлькiсть переглядiв: 387

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.