Розпочали роботу пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей

Коли закінчується навчальний рік, для школярів розпочинається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

Літо відкриває в дитячій уяві ейфорію повної свободи від шкільних занять, горизонти нових зустрічей і вражень, захоплюючих мандрівок. Однією з основних форм організації літнього відпочинку дітей є літні заклади оздоровлення та відпочинку, які створюються з метою зміцнення здоров’я, організації активного відпочинку, задоволення інтересів і духовних потреб дітей та підлітків.

З 29 травня у 13 загальноосвітніх навчальних закладах району, підпорядкованих відділу освіти Козелецької райдержадміністрації, розпочали свою роботу пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей у кількості 850 учнів.

У всіх таборах відбулись святкові лінійки під гаслом «Ми усі – одна родина, наша ненька – Україна!» та розважальні заходи з нагоди відкриття табірної зміни, яка триватиме до 15 червня.

Школярі Козелецьких загальноосвітніх закладів, Білейківської, Данівської і Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст. цього дня взяли участь у розважально-ігровій програмі «Ми діти твої, рідна земле!», приуроченій відкриттю табірної зміни, що відбувся в парку селища Козелець.

Захід організували та провели педагоги і вихованці Козелецького будинку творчості та юнацтва. Вони розважали присутніх піснями, танцями, проводили ігри, конкурси. Дітвора з великим задоволенням брала участь у рухливих і спортивних іграх, інтелектуальних і розвиваючих конкурсах, у танцювальних флешмобах і малюнках на асфальті. Для дітей було оформлено фотозону та проведено майстер-клас із аквагриму.

Привітала усіх присутніх з початком літніх канікул заступник голови райдержадміністрації Віра Жидкова, яка побажала малечі гарного відпочинку, задоволення від нових знайомств і незабутніх вражень від мальовничих куточків Батьківщини.

З метою підвищення рівня володіння англійською мовою серед учнів, розвитку їх здібностей, психологічного розвантаження на базі таборів денного перебування «Олімп» (Козелецька гімназія №1), «Вербиченька» (Козелецька ЗОШ І-ІІІ ст. №3), «Козацька фортеця» (Білейківська ЗОШ І-ІІІ ст. ) будуть працювати літні мовні школи (профіль: англійська та німецька мови).

На виконання плану заходів щодо підвищення рівня патріотичного виховання учнівської молоді в планах виховної роботи пришкільних таборів включено відвідування музеїв, проведення на їх базі навчальних занять; навчально-тематичних екскурсій до національних історико-культурних та природних заповідників, об’єктів історико-культурної спадщини місцевого та державного значення.

Продовжуючи практику проведення методичних днів позашкільних установ у дитячих закладах відпочинку та проведення концертних, ігрових, спортивних програм розпочалися виїзди Козелецьких будинку творчості дітей та юнацтва, дитячо-юнацької спортивної школи, станції туристів у пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей.

Фотоальбом. Відділ освіти Козелецької райдержадміністрації

Кiлькiсть переглядiв: 1061

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.